Menu

AVG specialist

Mensen zoeken vaak naar dé specialist; iemand die van alle AVG onderwerp alles weet. Maar dé AVG specialist bestaat niet. Daar kunnen we kort en simpel over zijn. De AVG regelgeving beslaat veel aspecten en specialisaties. Een specifiek onderwerp vraagt ook om een specifieke specialist..

Netwerk van AVG specialisten

Daarom werkt AVG-CARE met een netwerk van professionals en afhankelijk van uw specifieke geval of wens, zorgen wij voor de juiste AVG specialist. Een professional die bij u situatie/vraagstuk past én waarover u een goed gevoel heeft. Want werken met vertrouwelijke gegevens, vereist naast kennis en ervaring (die vanzelfsprekend zijn) ook vertrouwen in de persoon die het uitvoert.

Vaak vervul ik de rol van projectmanager en in die rol zoek ik voor mijn opdrachtgever naar de juiste persoon – kennis, ervaring en skills – met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De inzet is het realiseren van “resultaat”. Als u dat uitgangspunt met mij deelt, dan is een multidisciplinaire aanpak dé enige aanpak om uw organisatie inhoudelijk goed AVG compliant te laten functioneren! Zo eenvoudig is dat…

Een paar praktijkvoorbeelden

De kennismaking en de AVG check geven vaak het inzicht dat de digitale risico’s onbekend of groot zijn. Vaak wordt de deur op slot gedaan en het alarm ingeschakeld, dat is fysiek herkenbaar, maar digitale veiligheid? “Dat zal wel goed zijn”. Een Pentest specialist (digitale beveiligingsonderzoeker) test uw gehele ICT-omgeving en zoekt naar daarbij digitale kwetsbaarheden.       

Dikwijls komt het voor dat uit de AVG check of uit de pentesten blijkt dat de kantoorautomatisering niet meer voldoet om een veilige digitale omgeving te realiseren. Dat komt bijvoorbeeld door veroudering van bekabeling en apparatuur; dan is het nodig deze te vervangen.

Als de verwerking van (peroons-)gegevens complex is en vooral al er in het bedrijfsproces meerdere externe verwerker zijn. Vraag dat juridische specialist. Want er moeten dan specifieke juridische documenten en/of verwerkingsovereenkomsten worden opgesteld.

Neem contact op