Menu

Privacy goed geregeld!

maak een afspraak >

AVG-specialist

Natuurlijk bent u opzoek naar een AVG-specialist, daarom Googelde u op deze zoekterm. Maar helaas voor U, dé AVG-specialist die álles kan bestaat niet. Voor de bescherming van uw bedrijfs- én persoonsgegevens zijn meerdere specialisten nodig. Het AVG werkgebied is multidisciplinair met specialisten uit verschillende disciplines en beroepsgroepen zoals: ICT, security en privacy. Een specifiek onderwerp vraagt ook om een specifieke specialist.

Netwerk AVG-specialist

AVG-CARE werkt daarom met een netwerk van professionals. Afhankelijk van uw specifieke geval of wens, zorgen wij voor de juiste specialist. Een professional die bij uw situatie én vraagstuk past en waarover u een goed gevoel heeft. Want werken met vertrouwelijke gegevens, vereist naast kennis en ervaring (die vanzelfsprekend zijn) ook vertrouwen in de persoon die het uitvoert.

Als ervaren Privacy Officer vervul ik regelmatig de rol van projectmanager. Met mensen van uw organisatie én daarbuiten maken we een praktisch werkplan. Maar voor u zoek ik ook naar de juiste persoon met kennis, ervaring en skills én met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De inzet is het realiseren van “resultaat”. Als u dat uitgangspunt met mij deelt, dan is een multidisciplinaire aanpak de enige aanpak om uw organisatie inhoudelijk volgens de AVG-normen te laten functioneren! Zo eenvoudig is dat…

De praktijk

Vaak wordt van een bedrijfspand de deur fysiek op slot gedaan en het gebouw beveiligd door een alarm in te schakelen. Maar wat gebeurt er met de digitale veiligheid? Vaak wordt er gedacht: “Dat is goed geregeld via mijn ICT supportleverancier”. Tijdens de kennismaking en de AVG-check blijkt regelmatig dat de digitale risico’s onbekend of groot zijn. Een Pentestspecialist (digitale beveiligingsonderzoeker) test uw gehele ICT-omgeving en zoekt naar digitale kwetsbaarheden.

Dikwijls komt het voor dat uit de AVG-check of uit de pentesten blijkt dat de kantoorautomatisering niet meer volstaat om een veilige digitale omgeving te realiseren. Dat komt bijvoorbeeld door verouderde bekabeling en of apparatuur; dan is het nodig deze te vervangen.

Als de verwerking van (persoons-)gegevens buiten de EER plaatsvindt, vraagt dat om specifieke juridische kennis. Ook in dit geval zorgen ik voor de juiste specialist.

Veel gestelde vragen (FAQ)

  • Waar moet ik beginnen met de AVG? U kunt het best beginnen bij het in kaart brengen van het proces van gegevensverwerking. Vaak is niet duidelijk waar en hoe persoonsinformatie binnen de organisatie wordt verwerkt.
  • Hoe lang mag ik persoonsgegevens bewaren? Dit is afhankelijk van de situatie. Het uitgangspunt is dat u persoonsgegevens niet langer mag bewaren dan noodzakelijk voor het doel van uw verwerking, niet langer dan de voorgeschreven wettelijke bewaartermijn die op uw organisatie van toepassing is of niet langer dan u toestemming heeft van de betrokken persoon.
  • Is het BSN een bijzonder persoonsgegeven onder de AVG? Nee, volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het burgerservicenummer (BSN) formeel geen bijzonder persoonsgegeven. Echter, het BSN bevat wel een persoonlijk nummer en vraagt om een extra zorgvuldige bescherming.