Menu

AVG-specialist

Het AVG werkgebied is Multidisciplinair, meerdere specialisten uit verschillende disciplines en beroepsgroepen zijn daarbinnen werkzaak. Een specifiek onderwerp vraagt daarom ook om een specifieke specialist.

Netwerk van AVG-specialisten

AVG-CARE werkt daarom met een netwerk van professionals. Afhankelijk van uw specifieke geval of wens, zorgen wij voor de juiste AVG-specialist. Een professional die bij uw situatie/vraagstuk past en waarover u een goed gevoel heeft. Want werken met vertrouwelijke gegevens, vereist naast kennis en ervaring (die vanzelfsprekend zijn) ook vertrouwen in de persoon die het uitvoert.

In de rol van projectmanager zoek ik voor mijn opdrachtgever naar de juiste persoon met kennis, ervaring en skills én met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De inzet is het realiseren van “resultaat”. Als u dat uitgangspunt met mij deelt, dan is een multidisciplinaire aanpak de enige aanpak om uw organisatie inhoudelijk volgens de AVG-norm te laten functioneren! Zo eenvoudig is dat…

De praktijk

Vaak wordt van een bedrijfspand de deur fysiek op slot gedaan en het gebouw beveiligd door een alarm in te schakelen. Maar wat gebeurt er met de digitale veiligheid? Vaak wordt er gedacht: “Dat is goed geregeld via mijn ICT supportleverancier”. Tijdens de kennismaking en de AVG-check blijkt regelmatig dat de digitale risico’s onbekend of groot zijn. Een Pentestspecialist (digitale beveiligingsonderzoeker) test uw gehele ICT-omgeving en zoekt naar daarbij digitale kwetsbaarheden.

Dikwijls komt het voor dat uit de AVG-check of uit de pentesten blijkt dat de kantoorautomatisering niet meer volstaat om een veilige digitale omgeving te realiseren. Dat komt bijvoorbeeld door veroudering van bekabeling en apparatuur; dan is het nodig deze te vervangen.

Als de verwerking van (persoons-)gegevens complex is en vooral als er in het bedrijfsproces meerdere externe verwerker zijn, vraagt dat juridische kennis. Ook in dit geval zorgen ik voor de juiste specialist.

Veelgestelde vragen (FAQ)

  • Waar moet ik beginnen met de AVG? U kunt het best beginnen bij het in kaart brengen van het proces van gegevensverwerking. Vaak is niet duidelijk waar en hoe persoonsinformatie binnen de organisatie wordt verwerkt.
  • Hoe lang mag ik persoonsgegevens bewaren? Dit is afhankelijk van de situatie. Het uitgangspunt is dat u persoonsgegevens niet langer mag bewaren dan noodzakelijk voor het doel van uw verwerking, niet langer dan de voorgeschreven wettelijke bewaartermijn die op uw organisatie van toepassing is of niet langer dan u toestemming heeft van de betrokken persoon.
  • Is het BSN een bijzonder persoonsgegeven onder de AVG? Nee, volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het burgerservicenummer (BSN) formeel geen bijzonder persoonsgegeven. Echter, het BSN bevat wel een persoonlijk nummer en vraagt om een extra zorgvuldige bescherming.
WordPress PopUp Plugin