Menu

AVG specialist

Mensen zoeken vaak naar dé specialist; iemand die van alle AVG onderwerp alles weet. Maar dé AVG specialist bestaat niet. Daar kunnen we kort en simpel over zijn. De AVG regelgeving beslaat veel aspecten en specialisaties. Een specifiek onderwerp vraagt ook om een specifieke specialist..

Netwerk van AVG specialisten

Daarom werkt AVG-CARE met een netwerk van professionals en afhankelijk van uw specifieke geval of wens, zorgen wij voor de juiste AVG specialist. Een professional die bij u situatie/vraagstuk past én waarover u een goed gevoel heeft. Want werken met vertrouwelijke gegevens, vereist naast kennis en ervaring (die vanzelfsprekend zijn) ook vertrouwen in de persoon die het uitvoert.

Vaak vervul ik de rol van projectmanager en in die rol zoek ik voor mijn opdrachtgever naar de juiste persoon – kennis, ervaring en skills – met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De inzet is het realiseren van “resultaat”. Als u dat uitgangspunt met mij deelt, dan is een multidisciplinaire aanpak dé enige aanpak om uw organisatie inhoudelijk goed AVG compliant te laten functioneren! Zo eenvoudig is dat…

Een paar praktijkvoorbeelden

De kennismaking en de AVG check geven vaak het inzicht dat de digitale risico’s onbekend of groot zijn. Vaak wordt de deur op slot gedaan en het alarm ingeschakeld, dat is fysiek herkenbaar, maar digitale veiligheid? “Dat zal wel goed zijn”. Een Pentest specialist (digitale beveiligingsonderzoeker) test uw gehele ICT-omgeving en zoekt naar daarbij digitale kwetsbaarheden.       

Dikwijls komt het voor dat uit de AVG check of uit de pentesten blijkt dat de kantoorautomatisering niet meer voldoet om een veilige digitale omgeving te realiseren. Dat komt bijvoorbeeld door veroudering van bekabeling en apparatuur; dan is het nodig deze te vervangen.

Als de verwerking van (peroons-)gegevens complex is en vooral al er in het bedrijfsproces meerdere externe verwerker zijn. Vraag dat juridische specialist. Want er moeten dan specifieke juridische documenten en/of verwerkingsovereenkomsten worden opgesteld.

Stel hier uw vraag

Veelgestelde vragen (FAQ)

  • Waar moet ik beginnen met de AVG? AVG is de Algemene U kunt het beste beginnen bij het in kaart brengen van het proces van gegevensverwerking, want vaak is niet duidelijk waar en hoe persoonsinformatie binnen de organisatie wordt verwerkt.
  • Hoe lang mag ik persoonsgegevens bewaren? Het uitgangspunt is dat u persoonsgegevens niet langer mag bewaren dan noodzakelijk voor het doel van uw verwerking. Of niet langer dan de voorgeschreven wettelijke bewaartermijn die op uw organisatie van toepassing is. Of niet langer dan u toestemming heeft van de betrokken persoon.
  • Is het BSN een bijzonder persoonsgegeven onder de AVG? Nee. Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is het burgerservicenummer (BSN) formeel geen bijzonder persoonsgegeven. Echter het BSN heeft wel een persoonlijk nummer en vraagt om een extra zorgvuldige bescherming.